Ukrainanhätä.fi / Lähetysjärjestö IRR-TV toimittaa apua ja tukea toimintaa neljässä logistiikkakeskuksessa:

• Ternopol, Läänsi-Ukraina • Kiova, pääkaupunki • Odessa, Etelä-Ukraina • Zaporizzije, Itä-Ukraina

Muun muassa Länsi-Ukrainan TERNOPOLIN logistiikkakeskuksen varastosta lähtee apua Itä-Ukrainaan Zaporozhjen keskukseen ja Mariupolin suunnalla sijaitseviin kyliin sekä Kiovan ja Valko-Venäjän väliselle alueelle.

Yli 8 miljoonaa ihmistä on joutunut pakenemaan sotaa Ukrainan länsiosiin. Maan sisäiset pakolaiset ovat ruuhkauttaneet perusterveydenhuollon Länsi-Ukrainassa. Suomesta toimitettavalla avulla voidaan tukea paikallista terveydenhuoltoa, kertoo Ukrainanhätäavun operatiivinen johtaja Hannu Haukka.

KUVASSA: ZAPOROZHZHIJEN LOGISTIIKKAKESKUKSEEN ETELÄ-UKRAINASSA SAAPUI RUOKA-APUA.
Yhdessä rekassa saapui 20 tonnia ruoka-apua. Suomessa toimiva Ukrainan hätäapumme kustantaa päivittäisen jakelutoiminnan.

Venäjän suurhyökkäys Ukrainaan on aiheuttanut toistaiseksi suuri määrä siviiliuhreja ja siviiliinfrastruktuurin tuhoutumista.
Tämä on pakottanut miljoonia ukrainalaisia pakenemaan kodeistaan ​​etsimään turvaa, suojelua ja apua.
Sodan ensimmäisen viiden viikon aikana yli neljä miljoonaa pakolaista ylitti rajan naapurimaihin, ja monet muut ovat joutuneet jättämään kotinsa maan sisällä.

YK:n mukaan yli 14 miljoonan ihmisen uskotaan paenneen kodeistaan ​​Venäjän hyökkättyä Ukrainaan. Heistä 90% ovat naisia ja lapsia. Miehet ikäluokissa 18-60 eivät voi poistua maasta.