Tänä vuonna 24. helmikuuta tulee kuluneeksi kaksi vuotta Venäjän aloittamasta julmasta hyökkäyssodasta Ukrainaan. Kansan kokema fyysinen, henkinen, sosiaalinen ja aineellinen kärsimys on vailla vertaa Euroopan lähihistoriassa. Sodan jatkuessa jo sadat tuhannet ukrainalaiset sotilaat ja siviilit ovat menettäneet henkensä, kokonainen sukupolvi on traumatisoitunut sodan kauhuista ja aineelliset tuhot ovat valtavan suuria.

Turun kaupunki sekä turkulaiset yritykset yhdessä Ukrainan hädän kanssa järjestävät Ukrainan sotaan liittyvän valokuvanäyttelyn 23.2-3.3.2024 Turun taiteen talolla, os. Nunnankatu 4, Turku.Urhea Ukraina -valokuvanäyttely avaa katsojalle sodan kasvot. Näyttelyssä on paljon kuvia rintamalta, humanitaarisen avun jakamisesta sekä ihmisten arjesta keskellä sotaa. Valokuvanäyttelyyn on vapaa pääsy ja sen yhteydessä voi antaa myös vapaaehtoisen lahjan sodan uhrien auttamiseen.

Näyttely on avoinna Turun taiteen talolla osoitteessa Nunnakatu 4 joka päivä kello 11–18.  Näyttelyn mahdollistaa Turun kaupunki ja monet turkulaiset yritykset ja teknisestä järjestelystä vastaa Ukrainan hätä ja IRR-TV.

Katso lisätietoa näyttelystä tästä linkistä

Ukrainan etulinjasta hiljattain palannut toiminnanjohtaja Hannu Haukka raportoi tuoreimpia kuulumisia Ukrainasta. Hänen mukaansa yhteistyötahomme rakennuksen läheisyyteen oli hetki sitten kohdistettu Venäjän lennokki- ja ohjushyökkäys. Ilmatorjunnan torjuntarakettien räjähdyksen seurauksena tippuvat sirpaleet olivat pudonneet yhteistyökumppanimme rakennuksen lähelle ja haavoittaneet joitakin heidän vapaaehtoisiaan. Pyydämme teitä muistamaan Ukrainaa vaikean ajan keskellä erityisesti lähestyessämme sodan kaksivuotispäivää,  24. helmikuuta. Silloin on olemassa suurempi todennäköisyys Venäjän ikäville yllätyksille Ukrainan maaperällä.

Jos haluat olla mukana lievittämässä Ukrainan kansan tuskaa, voit antaa lahjasi osoitteessa https://ukrainanhata.fi/lahjoita/. Voit myös halutessasi soittaa lahjapuhelimiin tai lahjoittaa Mobile Pay:n kautta. Löydät tiedot alla näkyvästä kuvasta. Lämmin kiitos lahjastasi!