Turussa Taiteen talolla 23.2. – 3.3. järjestetty Urhea Ukraina valokuvanäyttely 720 päivää kestäneestä sodasta keräsi kymmenen päivän aikana 2156 kävijää.

Monet näyttelyyn osallistuneista kertoivat liikuttuneensa syvästi siitä hädästä, jota ukrainalaiset kokevat. Näyttelyn yhteyteen oli kerätty yli 120 kuvaa sodasta. Kuvat esittivät humanitaarisen avun toimittamista, sotakuvaa rintamalta, haavoittuneiden hoitoa, lääkkeiden ja ruoan jakelua.

Kuvasato antoi kattavan kuvan myös rakennusten ja luonnon kärsimistä suurista vaurioista. Näyttelyyn oli myös varattu niin kutsuttu K18 -huone, jossa sodan todelliset julmat kasvot tulivat esiin. Sota koskee ihmisten ja rakennusten lisäksi luonnonvaraisia eläimiä ja karjaa.

Valokuvanäyttelyyn osallistuneet saivat myös mahdollisuuden seurata videolta elämää Ukrainassa sodan keskellä, ja hiljentyä Cellomusiikin äärellä erityisesti tälle varatussa huoneessa.

Näyttelyyn osallistuneet, monet heistä poistuivat tilasta hiljaisina, osa silmät kosteina, kiittäen näyttelystä ja toivoivat näyttelyn kiertävän Suomen muihin kaupunkeihin.

Näyttelyyn oli vapaa pääsy, mutta moni halusi lahjoittaa Ukrainan sodan uhreille. Tuotto näyttelyn aikana oli n 30 000 €.

Näyttelyn mahdollistivat mm. Turun kaupunki ja paikalliset yritykset. Suomen Ukrainan suurlähettiläs ja Ukrainan puolustusvoimien komentaja, antoivat näyttelylle tervehdyksensä ja kiitoksensa.